Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО НОВОГОДИШЊЕ ПОКЛОНЕ ДЕЦИ КОРИСНИКА НАРОДНЕ КУХИЊЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетиo je Клуб за стара и одрасла лица „Олга Петров“ Геронтолошког центра "Нови Сад" и том приликом уручиo je новогодишње пакетиће деци корисника Народне кухиње.

- Сваке године уочи новогодишњих празника посетимо Народну кухињу, јер то је велика помоћ бројним породицама. За њих је то једини начин да обезбеде егзистенцију. Поделили смо и 181 пакетић деци корисника услуга Народне кухиње, како бисмо им улепшали празнике, јер за њих је то једини пакетић који ће добити. Користим прилику да им честитам Нову годину, да им пожелим много здравља, и да нам идуће године буде лакше, да можемо више да помогнемо онима којима је то најпотребније – нагласио је градоначелник Игор Павличић.

У Народној кухињи Црвеног крста Новог Сада има 1000 корисника, њих 600 свакодневно добија кувани оброк, а 400 ланч пакета месечно се подели становницима приградских насеља. У оквиру пројекта Бриге о старима је и Кухиња на точковима путем које 23 особе добијају кувану храну. Из буџета Града за Народне кухиње у 2011. години обезбеђено је 19 милиона динара.
Поред ове подршке социјално угроженом становништву, од 24. новембра до 7. децембра 2011. године, помоћ у виду огрева, прехрамбених пакета и средстава за хигијену упућена је у 2600 породица које су се обратиле Црвеном крсту Новог Сада и Градској управи за социјалну и дечију заштиту.


За интервентну једнократну помоћ најугроженијима пред Нову годину из буџета Града обезбеђено је 39 милиона динара за 7816 грађана, а око 700 хиљада динара издвојено је за новогодишње поклоне за децу и младе без родитељског старања, са сметњама у развоју, са поремећајем у друштвеном понашању и ромску децу предшколског узраста, из установа социјалне заштите и дневних боравака.


Нови Сад, 26. децембар 2011. године