Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО ''ГОЛУБИЦУ'' ДУШАНУ ТАДИЋУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је прослављеног фудбалера, овогодишњег добитника Фебруарске награде Града Новог Сада Душана Тадића, и том приликом предао му је ''Голубицу'' симбол најзначајнијег градског признања.

- Пошто је Душан оправдано био спречен да присуствује обележавању Дана Града Новог Сада 1. фебруара, са нама је тада био његов отац, али ево данас смо у прилици да награду њему лично уручимо. Честитам му на свим резултатима које је остварио ове сезоне, на дуплој круни у Холандији и сјајној игри у Лиги шампиона, као и на томе што је ушао у идеалан тим тог такмичења и на најбољи начин представио себе, али и наш град и државу. Он има важну улогу и у репрезентацији, тако да чекамо утакмицу против Украјине, а верујемо да ће се Србија пласирати на Европско првенство. Надам се да ће Душан играти још боље уз новосадску ''Голубицу'' – нагласио је градоначелнк Милош Вучевић.

Овогодишњи добитник Фебруарске награде заахвалио се градоначелнику на пријему и на престижном признању.

- Иако родом нисам из Новог Сада, јако сам везан за тај град и жао ми је што сам био спречен да дођем 1. фебруара. Свака награда даје мотивацију да се иде даље и да се оствари више – изјавио је Душан Тадић.

Он је истакао да је иза њега и екипе Ајакса сезона снова, а када је реч о предстојећим изазовима за нашу фудбалску репрезентацију, оценио је да ће утакмица са Украјином бити тешка, али да играчи морају веровати у себе како би се пласирали на Европско првенство, јер како је рекао, то и заслужују.

Нови Сад, 3. јун 2019. године