Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК СА АМБАСАДОРОМ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са амбасадором Сједињених Америчких Држава Њ. Е. Ентонијем Годфријем. Вучевић му је пожелео срдачну добродошлицу, а обојица су изразили задовољство због досадашње добре сарадње. Амбасадор Годфри у посети је Новом Саду поводом манифестације “Дани америчке културе“ која се одржава у Креативном дистрикту у оквиру „Калеидоскопа културе“ од 2. до 5. септембра.

- Разговарали смо о регионалној сарадњи, а посебан акценат је био стављен на област културе, с обзиром на то да вечерас у нашем граду почињу манифестације „Калеидоскоп културе“, ''Дани америчке културе'' и ИНФАНТ фестивал у Креативном дистрикту. У годинама иза нас, у којима се организују „Дани америчке културе“, имали смо прилику да сагледамо ту културу из посебног угла, и то у областима филма, позоришта, стрит-арта, а оно што је посебан печат дало Новом Саду, јесу мурали осликани захваљујући америчкој амбасади у Београду. Радује ме што је и ове године у плану један леп мурал, који ће Амбасада САД поклонити Новосађанима, а очекује нас читав низ разних културних активности на радост свих грађана. Нека ово буде најава једне богате новосадске културне јесени и леп увод у 2022. годину када ће наш град бити културна престоница Европе – рекао је градоначелник Вучевић.

Амбасадор је истакао да му је веома драго што ће имати прилику да отвори овогодишње ''Дане америчке културе'' и то у Креативном дистрикту у којем ће током четири дана отварања бити реализовано 40 програма на 16 локација.

-Увек ми је пријатно да будем у Новом Саду, граду културе којем желим успешну 2022. годину, годину престижне титуле Европска престоница културе. Са градоначелником Вучевићем сам водио веома садржајан разговор, не само о култури и нашим програмима, већ и о политици, економском развоју и о сарадњи између Србије и САД. Узбудљиво је видети како су се „Дани америчке културе“ развијали у последње четири године. Почело је скромно и са пуно ентузијазма, а сада је прерасло у велики и препознатљив догађај који окупља људе у духу заједништва и традиционално доприноси зближавању наших земаља – рекао је амбасадор Годфри.

Нови Сад, 2. септембар 2021. године