Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ЧЛАНОВЕ РУКОМЕТНИХ САВЕЗА СРБИЈЕ И ВОЈВОДИНЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Свечаној сали Градске куће чланове Рукометних савеза Војводине и Србије. Том приликом, председник УО РСС Велимир Марјановић и председник УО РСВ Зоран Станојевић су градоначелнику уручили статуу у знак захвалности за помоћ у организацији и реализацији Европског првенства у рукомету 2012. године.

- Користим прилику да се захвалим Рукометном савезу Србије што је поверио Граду Новом Саду да буде један од домаћина Европског првенства у рукомету. Поносни смо што је наша државна репрезентација освојила јако висок пласман, сребрну медаљу. Надам се да смо били добри домаћини и да су се сви туристи који су били у Новом Саду добро провели и да смо их добро угостили. Немили догађаји који су се десили, наравно нису права слика Новог Сада, већ је то нешто што служи на част људима који су својим неделима покушали да наруше слику о нашем граду. Још једном захваљујем Рукометном савезу и свим људима који су учествовали у организацији Европског првенства и надам се да ћемо и у будућности бити домаћини такмичења ових размера у овом или неком другом спорту – рекао је градоначелник Игор Павличић.

Председник УО РСВ Зоран Станојевић захвалио се Граду Новом Саду без чије помоћи, како је рекао, ово првенство не би било овако успешно организовано и пропраћено свим похвалама добијеним од Европске федерације.

- Организовањем овог Европског првенства смо постигли низ рекорда, посебно у погледу саме организације. Наиме, укупна гледаност ЕП је преко милијарду и по људи што премашује резултате гледаности са претходних такмичења Такође, Град Нови Сад је имао привилегију да угости преко 30 хиљада навијача и слика која је отишла у Европу је заиста импозантна и престижна – рекао је Станојевић.

Десето Европско првенство у рукомету 2012. одржано је од 15. до 29. јануара 2012. у Србији. Утакмице су игране у пет дворана у четири града: Београду, Новом Саду, Нишу и Вршцу. Пријему код градоначелника присуствовали су и директор ЈП СПЦ „Војводина“ Борис Барјактаровић, као и представници Рукометног савеза Србије и Рукометног савеза Војводине.


Нови Сад, 13. фебруар 2012. године