Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ЗАЈЕДНИЦУ „ЗЕМЉА ЖИВИХ“ У КОВИЉУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је манастир Ковиљ у оквиру којег функционише манастирска заједница „Земља живих“ за особе које траже помоћ у настојању да се излече од болести зависности. Он је том приликом истакао да се тим гестом, али и конкретном помоћи, показује да Град Нови Сад брине и помаже људима који су се самостално и својом вољом упустили у програм рехабилитације.

- По традицији, други дан Божића, најрадонијег хришћанског празника, проводимо са онима којима су помоћ, пажња и љубав посебно потребни. Захваљујући Владики просвећеном Исихију и његовом братству у манастиру Ковиљ, као и свим људима који су овде са нама дошли да још једном покажемо да сви чврсто стојимо иза пројекта „Земља живих“. Нећемо да окрећемо главу на другу страну у односу на људе који имају велике личне проблеме, да се правимо да не постоје зависност од опијата, алкохола, коцкања, али и од неких савремених технологија. Овде смо да пружимо подршку штићеницима којима смо донели помоћ у виду ствари за које су се изјаснии да су им у овом тренутку најважније. Ми верујемо у њих, да имају снаге да се изборе са својим проблемима, и свесни смо да то зависи највише од њих, али и од оних који им на том путу помажу. Зато упућујемо велику захвалност Епархији Бачкој и Манастиру Ковиљ, свима који раде свакодневно на њиховом бољитку, и свим људима добре воље који помажу овај пројекат   - рекао је Вучевић и нагласио да се наставља помоћ Града Новог Сада тој заједници и у овој години.

Епископ мохачки Исихије захвалио се Граду на великој помоћи нагласивши да је посета градоначелника са сарадницима у ове божићне дане велика радост за све.

- Ми се дуги низ година познајемо и врло добро сарађујемо са Градом Новим Садом. Наш тим људи који се бави проблемом зависности у овиру пројекта „Земља живих“ је у сталној комуникацији са представницима Града, као и другим субјектима који помажу, а та сарадња је веома плодотворна. Заједница постоји већ 15 година и више од 1500 људи је исцељено од страшних проблема зависности – рекао је  Епископ мохачки Исихије.

О томе је говорио и координатор терапијских заједница „Земља живих“ Андреј Јовановић.

- У име штићеника желим да се захвалим градоначелнику Вучевићу на подршци и данашњој посети, јер он као представник Града и као човек, препознаје значај и вредност нашег преданог рада. Поред вишегодишње подршке и сарадње коју имамо са градском управом Новог Сада, сарађујемо и са представницима свих званичних институција у Републици Србији, од Министарства здравља до Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије и др. Заједнички постижемо заиста драгоцене резултате, јер помоћи некоме да промени сопствени живот, и своју личну причу преокрене на добро, је непроцењиво. И у наредном периоду ћемо сарађивати са Градом Новим Садом и са онима којима је циљ здравље и опште друштвено добро - изјавио је Андреј Јовановић.

Нови Сад, 8. јануар 2019. године