Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО РУКОМЕТНИ КЛУБ „ВОЈВОДИНА“

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар посетили су Рукометни клуб „Војводина“ и том приликом обишли Спортски центар „Слана бара“ где ће овог викенда бити одржан квалификациони турнир за рукометну Лигу шампиона. Победник такмичења ће се изборити за пласман у групну фазу тог најелитнијег европског такмичења, а прве утакмице се играју у суботу.

- Данас смо се одазвали на позив руководства РК „Војводина“ да заједно обиђемо спортки центар „Слана бара“ и да се уверимо колико је урађено на обнови хале од стране Града и ЈП „Пословни простор“ да се предстојећи турнир за Лигу шампиона организује на најбољи могући начин. Цео град је поносан на РК „Војводина“, на наше државне прваке, чији су резултати производ рада једног стабилног клуба са квалитетним руководством, стручним тимом и одличним играчима. Нови Сад ће бити добар домаћин овом такмичењу и позивам Новосађане да дођу у што већем броју да бодре наше спортисте. У овом спортском центру је максимално и у најбоље сврхе искоришћен капацитет објекта и задовољство је видети да велика инвестиција Града даје резултате и да се оствaрује њена намена -  рекао је градоначелник Вучевић и додао да ће Град наставити да помаже и остале клубове и појединце из других спортова, на које су суграђани због остварених изванредних резултата, посебно у протеклом периоду, веома поносни.

Председник РК „Војводина“ Милан Ђукић захвалио се градоначелнику на подршци коју Град пружа том клубу и представио резултате рада на реновирању хале ради успостављања стандарда за престижна такмичења у објекту ЈП „Пословни простор“ чији је корисник тај рукометни клуб. Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар рекао је да је ово одличан пример како корисници спортских објеката могу да допринесу развоју тих објеката, да улажу и инвестирају, а не да буду само пуки корисници простора. 

Нови Сад, 30. август 2013. године