Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ДЕЧИЈУ БОЛНИЦУ ПОВОДОМ УСКРШЊИХ ПРАЗНИКА

Поводом ускршњих празника, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је децу која се налазе на лечењу у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Он је том приликом деци смештеној на одељењу за одојчад и одељењу онкологије уручио пригодне поклоне за празнике.

- Хвала директору Института и свим запосленима што су омогућили да данас обиђемо најмлађе пацијенте у Дечијој болници како бисмо, на овај највећи хришћански празник, пробали да им бар мало улепшамо дан и покажемо им да нису сами. Свакако, ми не можемо решити све проблеме, али се трудимо да покажемо оно што у нашем друштву све више недостаје, а то су одговорност и солидарност. Надам се да ово неће бити усамљен случај, већ да ће сви они који врше одговорне функције и у позицији су да помогну, заиста и бити на висини задатка и показати да су солидарни и да препознају оне којима је помоћ заиста неопходна – рекао је градоначелник Вучевић

Директор Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине Слободан Гребелдингер изразио је задовољство посетом градоначелника и захвалио се у име Института на пакетићма за пацијенте.

- У име Института желим да се захвалим на указаној пажњи и речима подршке који су упућени нашим пацијентима, а који на жалост овај празник не проводе код куће. Доласком у Дечију болницу, у обилазак онима којима то можда сада највише значи, пружили сте одличан пример свима, да и када славимо и кад нам је добро и лепо, треба увек да се сетимо и оних који су болесни, којима је тешко и којима и наше мало много значи – рекао је Гребелдингер.

Нови Сад, 21. април 2014. године