Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО НОВИ ДОМ ЗДРАВЉА У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић свечано је отворио нову амбуланту Дома здравља у Футогу. Нови објекат је највећа инвестиција Града Новог Сада у Дом здравља вредна  преко 85 милиона динара. Простире се на 1.200 м² површине, приземан је и грађен према принципима енергетске ефикасности.

- Изградњом ове савремене амбуланте Футожани коначно, после 30 година добијају адекватну и приступачну здравствену заштиту. Овај објекат је грађен по принципима енергетске ефикасности и савремено је опремљен, што ће омогућити добре услове за рад, односно за лечење наших суграђана. У циљу равномерног развоја Град ће подједнако водити рачуна о свим деловима Новог Сада, и сигурно становници рубних крајева неће бити запостављени нити у једној области – изјавио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима директора Дома здравља Нови Сад Милана Кртинића грађанима Футога на располагању су одељења опште медицине, педијатрије, стоматологије, лабораторије, гинекологије, патронаже и кућног лечења. У складу са нормативима, планира се и интернистичка ординација неколико дана недељно.

У циљу побољшања услова здравствене заштите у децембру 2011. године започета је изградња здравственог објекта у Футогу. С обзиром на то да се број становника у овом насељу дуплирао, највише захтева Футожана одоносило се управо на решавање тог проблема. Град Нови Сад је у 2011. години, обезбедио, средства за извођење радова I фазе изградње објекта Дома здравља „Нови Сад“ у Футогу, а из буџета Града за 2012. годину, обезбеђена су и средства за завршетак овог објекта.

Градско веће Града Новог Сада је усвојило иницијативу становника Футога да се унутар објекта постави табла са ликом и именом лекара хуманисте др Милоша Бјеговића.

Нови Сад, 14. новембар 2012. године