Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО КОНФЕРЕНЦИЈУ ЕВРОПСКОГ ИНСТИТУТА ОМБУДСМАНА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић отворио је научну конференцију чија је тема ''Свакодневни рад омбудсмана, проблеми и решења'', а коју организује Европски институт омбудсмана на Правном факултету у Новом Саду. Том приликом градоначелник је нагласио да Град Нови Сад настоји да одржава свкодневну комуникацију са грађанима, али и да, спроводећи политику у свим областима, води рачуна о заштити права сваког појединца.

- Иако смо сведоци константних активности демократизације друштва на глобалном нивоу, нажалост, још увек не живимо у свету у којем је гарантовано оставривање свих људских права. Напротив, и даље има много неправде и злоуптреба, а у неким деловима света људи живе испод сваког достојанства. На путу ка бољем и праведнијем друштву морамо многo више учинити на упознавању грађана са њиховим правима, и обезбеђивању услова за њихово максимално остваривање – истакао је градоначелник Павличић.

Конференција Европског института омбудсмана први пут се одржава у овом делу Европе, и у наредна два дана Нови Сад ће бити место размене знања и искуства бројних стручњака, из области заштите права грађана, који долазе из различитих земаља.

Нови Сад, 23. септембар 2011. године