Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБЉАНЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је градоначелника Љубљане Зорана Јанковића у Градској кући. Градоначелник Вучевић му је пожелео добродошлицу и честитао на четвртом мандату на функцији градоначелника главног града Словеније.

Зоран Јанковић је похвалио Нови Сад поводом добијања две престижне европске титуле и изразио задовољство што борави у граду који је ове године Омладинска престоница Европе, а који иде ка 2021. години када ће бити центар европске културе.

Градоначелници су разговарали о напретку Србије у њеним настојањима да се придружи Европској унији, о економској сарадњи две земље која добро напредује и развоју културних односа Новог Сада и Љубљане.

Они су закључили да постоји добра динамика у развоју односа, како Србије и Словеније, тако и две локалне самоуправе и да ће многобројне, већ изграђене везе, постајати све чвршће. У том контексту, споменута је и велика словеначка инвестиција у Новом Саду, тј. изградња прве робне куће намештаја словеначке „Леснине“ која ће почети са радом ове године.

Они су се осврнули и на прошлонедељну званичну посету председника Словеније Борута Пахора, којег је угостио председник Александар Вучић. Државници су тада констатовали да је очигледно побољшање билатералних политичких односа између две земље, што ће се свакако одразити и на сарадњу међу градовима.

Нови Сад, 4. фебруар 2019. године