Читај ми

ГРАД У ЗИМСКИМ УСЛОВИМА ФУНКЦИОНИШЕ НОРМАЛНО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је заједно са представницима јавно-комуналних предузећа задуженим за чишћење снега у граду, више месних заједница на територији града, између осталих и Петроварадин, Буковац, Сремску Каменицу и пут према Поповици, као и све кључне саобраћајнице у граду где се уверио у редовно и стабилно функционисање градске зимске службе.

- Стање у погледу функционисања свих месних заједница у зимским условима на територији Новог Сада је нормално и сви системи раде како грађани и очекују. Правовремено су третиране сољу све улице првог приоритета, а тренутно се ради и на рашчишћавању улица другог приоритета. Према добијеним извештајима, ЈКП „Новосадска топлана“ испоручује задовољавајућу количину топлотне енeргије својим корисницима, а и ЈКП „Водовод и канализација“ функционише без било каквих проблема. Сва дежурна обданишта ПУ „Радосно детињство“ су отворена, све амбуланте у оквиру  Дома здравља „Нови Сад“ раде, као и Завод за хитну медицинску помоћ, a аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ саобраћају према реду вожње. Свакако се не ради о неком ванредном стању и елемeнтарној непогоди, већ о редовним зимским догађајима и снежним падавинама карактеристичним за месец јануар, а процена је да у овом тренутку на територији града има око 12 центиметара снежног прекривача. Од јуче у 15 часова до данас у 11 часова око 500 тона соли је бачено на путеве, сви капацитети су максимално ангажовани, тако да је око 400 људи стално на терену. Јавно-комунална предузећа „Пут“, „Градско зеленило“, „Чистоћа“ и „Паркинг сервис“ доприносе свако у оквиру својих надлежности, и око 70 возила зимске механизације се нон-стоп налази на терену. То је оно чиме Град располаже и сматрам, сагледавањем досадашњег стања, да се адекватно одговара свим задацима – рекао је Милош Вучевић и додао да Град, иако није његова надлежност, прати и ситуацију на Дунаву и сарађује са надлежним службама и да иако и даље важи забрана саобраћаја због великих наслага леда на тој реци, тренутно нису забележени никакви проблеми. 

Градоначелник је апеловао на грађане да ураде оно што је законска обавеза свих и да испред својих кућа и зграда очисте снег, а том приликом се захвалио и свим запосленима у јавно-комуналним предузећима који раде даноноћно на терену, како би град нормално функционисао и у зимском периоду.

Нови Сад, 11. јануар 2017. године