Читај ми

ГРАД НОВИ САД ПОДРЖАВА РАД СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је конференцији за новинаре на којој се говорило о програмима и активностима које ће Стеријино позорје реализовати до краја године, као и о припремама за предстојећи, 60. Фестивал.

-Веома ми је драго што је ова значајна установа културе коначно добила вршиоца дужности директора и што ту функцију обавља Мирослав Мики Радоњић. Тим избором показали смо да је стручност, искуство и квалитетан рад приоритет културне политике Града. Ја сам сигуран да ће господин Радоњић оправдати наша очекивања и да ће јубиларни, 60. Фестивал протећи у најбољем реду- изјавио је Вања Вученовић и додао – Наш критеријум за пружање подршке културним организацијама је искључиво добар рад и резултати који из њега произилазе, а Стеријино позорје је пример установе која квалитетно ради. Град ће наставити да подржава ову установу и да доприноси њеној афирмацији, како би шира јавност била боље упозната са активностима које се реализују у периоду између два фестивала.

Конференцији су присуствовали и председник Управног одбора Стеријиног позорја Сава Дамјанов и в.д. директора Стеријиног позорја Мирослав Мики Радоњић који су похвалили интерактиван однос који је Градска управа за културу успоставила са запосленима у установама културе.

-Захваљујући разумевању и доброј комуникацији са представницима Града, успели смо да решимо заостала дуговања претходног фестивала и да увелико радимо на селекцији представа за наредни. Следеће године очекује нас и Међународни симпозијум позоришних критичара и театролога, као и обележавање педесетогодишњице часописа „Сцена“ који наша установа издаје – истакао је Мирослав Мики Радоњић.

Поводом стопедесетогодишњице рођења Бранислава Нушића,  Стеријино позорје у сарадњи са Матицом српском и Српском академијом наука и уметности, 20. новембра организује Симпозијум о Браниславу Нушићу. Према речима председника Управног одбора Стеријиног позорја Саве Дамјанова ова установа до краја године реализоваће још један пројекат, који је веома значајан са аспекта историје српске културе.

-По први пут, биће објављене сабране Стеријине драме. Овај пројекат омогућиће боље упознавање са великим Стеријиним опусом и допринети даљим покушајима адаптације његових дела – истакао је Сава Дамјанов.

Нови Сад, 12. новембар 2014. године