Читај ми

ГРАД И „ДДОР“ ПОМАЖУ САНАЦИЈУ ОШТЕЋЕЊА У СТАНОВИМА НОВОСАЂАНА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је конференцији за новинаре на којој је представљен модел помоћи грађанима Новог Сада, осигураницима компаније ”ДДОР Нови Сад”, за санацију последица лоших зимских временских услова у стамбеним објектима. Град Нови Сад издвојио је четири милиoнa динaрa, а компанија “”ДДОР Нови Сад” пет милиона динара за санацију штете у становима Новосађана.

- Добио сам доста дописа о претрпљеној штети од грађана који су преко ЈКП „Информатика“ осигурани у „ДДОР“, а који су се жалили да ипак не могу да наплате штету. С обзиром на то да су зимус биле ванредне временске прилике, након заједничке анализе ситуације, нашли смо адекватно решење и донели смо одлуку да изађемо у сусрет Новосађанима, односно да им се исплати новац за санацију највећег дела оштећених објеката – нагласио је градоначелник Павличић и захвалио се компанији “”ДДОР Нови Сад” на исказаној друштвеној одговорности.

- У многим становима проузроковане су велике штете услед обилних снежних падавина и лоших временских услова ове зиме. Нажалост многе штете услед цурења воде нису биле покривене осигурањем, а осигуравајуће куће не могу надокнађивати такве врсте штете. Ипак можемо бити друштвено одговорни и показати добру вољу, тако да смо издвојили значајну донацију која ће помоћи отклањању последица. Такође, размотрићемо и проширење наших услуга тако да већи број могућих штета буде покривен - рекао је генерални директор „ДДОР“ Кристијан Ото Нои.

До 15. марта било је око 470 пријављених оштећења у стамбеним објектима, а грaђaнимa, кojи су сe oбрaтили за помоћ, средствима Града и „ДДОР“, бићe субвeнциoнисaни рaчуни oбjeдињeнe нaплaтe. To jeднoстaвниje знaчи дa ћe тим дoмaћинствимa бити умањени рaчуни до изнoса прoцeњeних oштeћeнa у стaнoвимa.

Нови Сад, 20. март 2012. године