Читај ми

ГРАД АКТИВНО РАДИ НА ПОВЕЋАЊУ КАПАЦИТЕТА ПУ "РАДОСНО ДЕТИЊСТВО"

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и директор Предшколске установе "Радосно детињство" Марко Гргуровић обишли су радове друге фазе на изградњи новог вртића у Радничкој улици. За потребе ПУ "Радосно детињство" објекат површине око 3500 м2 гради се на локацији између улица Радничке, Стражиловске и Булевара Цара Лазара на парцели 772/1. К.О. Нови Сад.

- Пре неколико дана започети су радови друге фазе и ми очекујемо да ћемо почетком следеће године отворити нови вртић Предшколске установе "Радосно детињство". Градска власт активно ради на повећању капацитета ове установе и сходно томе у току је надоградња вртића у Улици Јоже Влаховића у Петроварадину, а наредне недеље биће расписан конкурс за извођача радова, за нови вртић у Ветернику. За ове радове обезбедили смо средства у буџету Града и надам се да ћемо следећу школску годину дочекати са још више простора за новосадску децу - изјавио је Борко Илић и додао - Осим тога, радимо и на томе да се неки од објеката који су узети од особа које се баве организованим криминалом, а сада припадају Држави, буду дате на располагање "Радосном детињству" како би коначно дочекали 2016. годину без листа чекања и како би сва деца са територије Града имала могућност боравка у овој предшколској установи.

Заменик градоначелника Борко Илић је такође напоменуо да Град не искључује могућност субвенционисања приватних вртића, када се створе законски услови за то, али да је приоритет ипак изградња нових вртића у оквиру Предшколске установе "Радосно детињство". Директор ове установе Марко Гргуровић је истакао да ће се по завршетку изградње објеката у Радничкој улици, у Петроварадину и Ветернику створити капацитети за упис још 760 деце, а да ће сам вртић у Радничкој моћи да прими око 400 деце у 22 групе.

Заменик градоначелника Новог Сада и директор ПУ "Радосно детињство" су присутним новинарима одговарали на питања у вези са радом Предшколске установе. Том приликом истакнуто је да ће вишак запослених у овој Установи бити познат када се уради систематизација, али да у овом предузећу постоји и проблем мањка кадрова који су потребни за функционисање "Радосног детињства".
- У наредном периоду, када се реши проблем технолошког вишка и када онима који испуњавају услове понудимо социјални програм ми ћемо примити одређени број запослених али искључиво оних који су потребни по Одлуци о броју извршилаца и по Правилнику о боравку деце у предшколским установама - изјавио је Борко Илић.

Нови Сад, 19. септембар 2013. године