Читај ми

ГОСТИ 62. ЈУНСКИХ ПРОГРАМА ЗМАЈЕВИХ ДЕЧЈИХ ИГАРА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је организаторе и госте 62. Јунских програма Змајевих дечјих игара који се, под слоганом ''Нек је ведро све по свету'', одржавају од 3. до 9. јуна, на више од 30 локација, у Новом Саду. Конципиран на принципу интерактивности, уз активно учешће публике, јунски фестивал ће у овогодишњем издању, кроз више од 100 програмских целина, представити различите савремене уметничке, научне и едукативне садржаје.

- Част ми је да вас у име Града Новог Сада поздравим на почетку 62. Змајевих дечјих игара. Традиција неговања правих вредности, својеврсан бренд нашег града, а изнад свега, Змајеве дечје игре сигурно су једна од најозбиљнијих манифестација која је посвећена дечјем стваралаштву и стваралаштву за децу. Сигуран сам да ће кроз различите интерактивне програме деца, али и одрасли, наредних дана уживати у Новом Саду. Радити за децу и са децом заправо је једна од најважнијх мисија, а од наших најмлађих можемо много тога научити. Град ће увек пружити подршку Змајевим дечјим играма како би та манифестација наставила даље да се развија, улепшавајући живот и нама и нашој деци – нагласио је Далибор Рожић.

Према речима проф. др Бојане Ковачевић Петровић, председнице Управног одбора Међународног центра књижевности за децу ''Змајеве дечје игре'' у наредних седам дана биће реализовано обиље нових поетичних, уметничких, духовитих и едукативних програма за децу и младе.

- Змајеве дечје игре су најлепша манифестација коју Нови Сад има да пружи најмлађима. Ови дани јуна треба да протекну у славу дечје књижевности, дечјих мисли и радионица, и уопште у славу наших најмлађих који су најважнија публика – истакла је Бојана Ковачевић Петровић и захвалила Граду Новом Саду на подршци коју традиционално пружа Змајевим дечјим играма.

Улаз на Змајеве дечје игре је бесплатан, а комплетан програм може се преузети путем линка http://zmajevedecjeigre.org.rs/wp-content/uploads/2019/05/ZDI-Program-ju...

Нови Сад, 3. јун 2019. године