Читај ми

ФОРМИРАЊЕ ТИМА И ПЛАНА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ МЛАДИХ

Са циљем да се што већи број младих људи укључи у процес масовне имунизације у Новом Саду, у Градској кући одржан је радни састанак којем су присуствовали сарадник градоначелника Новог Сада Дамјан Ничић, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и представници различитих институција, фондација и организација чије деловање подразумева рад са младима, односно рад за младе.

На почетку састанка је констатовано да је вакцинација најбољи начин да се заустави епидемија, као и то да су се том процесу процентуално најмање одазвали млади. Резултати истраживања показују да велики део те популације сматра да их вирус Ковид-19 неће у значајној мери погодити, а код неких је присутан и страх од тога да ће вакцина изазвати стерилитет.

Присутни су се сложили да је потребно да се на нивоу Града оформи тим и спроведе јединствена кампања, усмерена на младе, која би им помогла у решавању недоумица и различитим бенефитима мотивисала да се вакцинишу. У раду тима би, поред представника Града и Покрајине, учествовали и представници Универзитета у Новом Саду, Фондације ЕПК22, ОПЕНС-а, EXIT-а, Туристичке организације Града Новог Сада, Удружења угоститеља, Новосадског омладинског форума, медија и других организација.

Једна од првих активности која ће у том циљу бити организована 7. маја,  на Медицинском факултету је трибина у оквиру које ће млади људи од стране стручних лица добити одговоре на сва питања и недоумице, а биће обезбеђен и видео пренос на порталима и друштвеним мрежама.

Осим тога, захваљујући мобилном пункту биће омогућена вакцинација на било којој локацији на територији Града Новог Сада.

Нови Сад, 29. април 2021. године