Читај ми

ФЕСТИВАЛ УЛИЧНИХ СВИРАЧА ОД СУТРА У НОВОМ САДУ

 

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић присуствовала је промоцији штампаног магазина и сатнице програма Фестивала уличних свирача у оквиру које је уприличен кратак уметнички програм три акробатске трупе у центру града.

- Фестивал уличних свирача је један у низу оваквих фестивала у свету, али је јединствен у Новом Саду и због тога заслужује подршку Града коју је добио и ове године. Позивам Новосађане да се 13. пут придруже фестивалу који је њихов -  рекла је чланица Градског већа за културу Миланка Бркић.

На промоцији је представљен други број штампаног Магазина Фестивала уличних свирача који поред комплетне сатнице дешавања на овој манифестацији, садржи и најаве најатрактивнијих програмских целина. Он ће бити бесплатно доступан грађанима у специјалним кутијама на уличној расвети у центру града и код колпортера.

Фестивал уличних свирача у Новом Саду почиње сутра и трајаће до 7. септембра, а организује га Уметничка асоцијација "Инбокс" уз помоћ Града Новог Сада, Туристичке организације Новог Сада, Секретаријата за културу и јавно информисање АП Војводине, амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду и Нафтне индустрије Србије.

Нови Сад, 4. септембар 2013. године