ВУЧЕВИЋ И ЂОРЂЕВИЋ О ИНФРАСТРУКТУРНИМ ПЛАНОВИМА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са министром одбране Зораном Ђорђевићем са којим је разговарао о решавању просторног размештаја организацијских јединица Војске Србије и развојним урбанистичким плановима Новог Сада који се тичу јединица Војске Србије.

Ђорђевић и Вучевић разговарали су о уступању војних непокретности Граду Новом Саду и изградњи војне базе "Мајурска ада", као и о могућностима обезбеђења одређеног броја станова за потребе активних и пензионисаних припадника Министарства одбране и Војске Србије.

На састанку је договорено да Министарство одбране и Град Нови Сад, у сарадњи са Републичком дирекцијом за имовину и Грађевинском дирекцијом Србије, у наредном периоду потпишу нови Протокол којим ће се дефинисати кораци за уступање војних објеката у Новом Саду и изградњу „Мајурске аде“.

Учесници састанака су се сагласли да је реализација ових задатака значајна и чини прекретницу у развоју Града Новог Сада у инфраструктурном смислу, да ће допринети запошљавању великог броја људи, ангажовању грађевинског сектора као и обезбеђењу адекватних смештајних и других капацитета за Војску Србије.

Једна од тема разговора министра Ђорђевића и градоначелника Вучевића, била је и евентуално уступање непокретности које користи Министарство одбране у Новом Саду за потребе изградње националног атлетског стадиона.

Нови Сад, 3. јун 2017. године