Uspešno organizovan prvi hakaton u organizaciji Grada Novog Sada

Juče je u Poslovnom inkubatoru završen prvi  hakaton  u organizaciji Grada Novog Sada, a u saradnji sa JKP „Informatika“ i kompanijom „Dunavnet“ d.o.o.
U toku dva dana, 16. i 17. decembra, takmičilo se pet tročlanih timova koji su se prijavili na takmičenje i ispunili uslove utvrđene Javnim konkursom.  NJihov zadatak bio je da na bazi otvorenih podataka izrade mobilne aplikacije u oblastima ekologije i kulture, a na osnovu nagrađenih ideja Novosađana.
Suočeni sa pritiskom, malo vremena i jakom konkurencijom, takmičari su uspešno isunili zadatke i predstavili Komisiji zanimljiva rešenja. Sve aplikacije su bile odlične, kreativne i društveno korisne i nadamo se da će većina zaživeti i dati svoj doprinos u očuvanju životne sredine tj. unapređenju kulturnog ambijenta  i turističke ponude Novog Sada.
U najkraćem vremenskom roku, utvrđenim uslovima Konkursa, Komisija će proglasiti pobednike i dodeliti vredne nagrade timovima.
WeLive tim se zahavaljuje svima koji su učestvovali u organizaciji hakatona i pružili dragocenu podršku.  Verujemo da haktoni, osim što okupljaju mlade ljude koji se bave IT poslovima, čine da se ti poslovi popularizuju i tako posredno utiču na razvoj digitalne budućnosti Novog Sada.