НАЈБОЉИ НОВОСАДСКИ СПОРТИСТИ У 2012. ГОДИНИ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовали су традиционалној свечаности проглашења спортисте године града Новог Сада, коју организује Спортска асоцијација Новог Сада.  

- Један од циљева Града је да Нови Сад буде још препознатљивији на спортској мапи Србије, Европе и света. У претходном периоду имали смо прилику да угостимо неке од престижних спортских манифестација, а ту част имаћемо и у наредним годинама. У том смислу се Град увек показује као добар домаћин, међутим чињеница да Нови Сад у поређењу са другим градовима у Србији, процентуално у односу на буџет Града, издваја мање средстава за спорт мора да се промени и морамо издвајати више за школски спорт, јер је управо то основ здравог васпитања генерација које долазе - изјавио је Борко Илић честитајући добитницима и пожелео им да у 2013. години буду још успешнији.

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар сложио се да Град мора снажније да учествује у спортском животу заједнице и додао да ће Градска власт инсистирати на квалитетном раду са младим категоријама, обезбеђивању инфраструктуре и улагању у школски спорт како би се новим генерацијама спортиста пружила могућност да остваре још боље резултате.

Признања за најбоље спортисте Новог Сада се традиционално додељују у 9 категорија. Најбоља новосадска спортисткиња и у 2012. години је веслачица клуба "Данибиус" Ива Обрадовић, а најбољи спортиста је атлетичар Војводине Михаил Дудаш. За најбоље екипе проглашени су Соколско друштво Војводина и Новосадски шаховски клуб ДДОР, а најбољи клуб у целини је Атлетски клуб "Војводина". У категорији спортиста са инвалидитетом за најбољу је проглашена стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, а најбољи тренер и ове године је тренер ватерполиста Војводине Дејан Станојевић. Најбоља новосадска јуниорка у 2012. је атлетичарка Војводине Зорана Грујић, а најуспешнији јуниор је ватерполиста Војводине Немања Матковић.

Посебна признања за дугогогодишњи рад и остварене резултате у 2012. години додељена су Клубу борилачких спортова "Војводина-Велетабак", Спортском клубу "Војводина-РМР" и каратисткињи Алекс Цвердељ.

Нови Сад, 26. децембар 2012. године