Читај ми

ДРУЖЕЊЕ СА ШАМПИОНОМ И ТАКМИЧЕЊЕ У АУТОМОБИЛИЗМУ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је акцији НИС Петрола "Идемо са Душаном у Брно". У акцији која промовише аутомобилизaм учествовао је вишеструки шампион Душан Борковић, коме су преостале још две трке до завршетка дебитантске сезоне у Европском купу туринг аутомобила.

- Ова акција је добар показатељ како Град Нови Сад у сарадњи са једном од највећих компанија у нашој држави подржава своје шампионе. То добитна комбинација не само у аутомобилизму, већ и у другим спортовима и зато то стално истичемо и позивамо све друштвено одговорне компаније да подрже наше спортисте како би они остварили што боље резултате - изјавио је Предраг Свилар и пожелео Душану Борковићу пуно среће и успеха у завршници такмичења.

Компанија НИС Петрол и Душан Борковић већ трећу годину за редом настављају плодну сарадњу. Надежда Корбејникова, директор малопродаје НИС Петрола истакла је да је подршка најуспешнијем домаћем и европском аутомобилисти природна будући да се најуспешнији ослањају на себи сличне.
- Сарадња са Борковићем је потврда НИС-овог опредељења да промовише врхунски спорт и здрав начин живота.  Уједно, ово је прилика да промовишемо свој познати триколорни бренд НИС Петрол који броји широку мрежу бензинских станица у Србији и региону - изјавила је Корбејникова.

Душан Борковић је 2012. године постао први србин који је освојио шампионат Европе на брдским стазама. Тренутно се припрема за финални поход и завршницу сезоне такмичења највишег ранга под патронатом Међународне аутомобилске федерације, Европског купа туринг аутомобила.
- Ове године сам трећи у генералном пласману. Возио сам четири трке на Европском купу туринг аутомобила и надам се да ћу у наредном периоду остварити још боље резултате - нагласио је Душан Борковић.

Присутни навијачи и љубитељи овог  спорта имали су прилику да се такмиче у симулацији WTCC трке 07,  на симулатору какав за тренинг често користе професионални возачи. Победник трке имаће могућност да 6. октобра отпутује у Брно на финалну трку Европског купа туринг аутомобила и приступи НИС Петрол рејсинг тим питстопу.

Нови Сад, 8. септембар 2013. године