Читај ми

ДОДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ НАЈБОЉИМ НОВОСАДСКИМ СТУДЕНТИМА

Свечано уручење Уговора о стипендирању најбољим студентима у Републици Србији са Универзитета у Новом Саду у школској 2016/17. години, које додељује Фонд за младе таленте Републике Србије, одржано је на централном платоу Петроварадинске тврђаве. Тој церемонији присуствовали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар за омладину и спорт Вања Удовичић који је и председник Фонда за младе таленте Републике Србије.

- Настављамо добру праксу и традицију да заједно са министром спорта и омладине уручимо стипендије Фонда за младе таленте најбољим студентима са Универзитета у Новом Саду. Наши студенти добили су подршку која није само новчана, већ је стимулативна у сваком смислу, и то је порука да их држава препознаје као квалитет који је опредељујући за даљи развој. Драго ми је што је министар прихватио предлог да догађај буде уприличен баш код сата на Петроварадинској тврђави који представља симбол традиције, али и упорности, неосвојивости, непокоривости, квалитета и свих правих вредности које карактеришу и наше најбоље студенте – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Студенткиња физике са Факултета техничких наука Соња Гомпар, која већ други пут добија стипендију, захвалила се Фонду што препознаје таленат и труд младих, јер је за њих то подстрек за даље усавршавање.

- Данас одавде шаљемо најлепшу слику Војовдине и Новог Сада, али и поруку младима и њиховим родитељима да се труд, рад и пожртвованост исплате. Најбољим новосадским студентима додељено је 318 стипендија. Реч је о 30000 динара које ће студенти добијати десет месеци током године. Драго ми је што смо у последње четири године повећали тај износ са 25000 на 30000, а и број уговора за студенте са 1000 на 1250. Тенденција нам је да сваке године бар за 50 повећавамо број уговора. Ови млади људи су прави идоли и победници које треба истицати у први план свакодневно – изјавио је министар Удовичић.

Фонд за младе таленте Републике Србије има за циљ да младим, вредним и образованим људима омогући што боље услове за школовање и стручно и академско усавршавање. Својим активностима, Фонд за младе таленте кроз финансијску подршку најбољим студентима и ученицима средњих школа, али и кроз сарадњу са компанијама, организацијама и институцијама у Републици Србији, омогућава стипендистима стицање првих радних и професионалних искустава.

Нови Сад, 30. март 2017. године