Читај ми

ДОДЕЉЕНА ДВА НОВА САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ХИТНОЈ ПОМОЋИ

Заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић посетио је Завод за хитну медицинску помоћ Новог Сада и предао кључеве директору Завода др Богдану Живановићу за два нова санитетска возила за ургентне екипе. У питању су возила марке „FIAT Ducato“ и за њих је издвојено 10 400 000 динара. Возила за ургентне екипе опремљена су медицинско-техничким апаратима: сетом за кисеоник, расклопивим носилима, кардиолошком столицом, системом радио везе и др.

- Град Нови Сад је од 2013. до 2018. године уложио у Завод за хитну медицинску помоћ 173,3 милиона динара што су значајна средства, а изградњом нове, централне зграде и набавком најсавременије медицинско-техничке опреме, трудили смо се да обезбедимо најбоље могуће услове за рад Завода. Данас предајемо два санитетска возила вредности 10 400 000 динара које Град даје на коришћење, а последњих година је дато 19 таквих возила. Та возила су активна 24 сата и то 7 дана у недељи, тако да Град увек планира на годишњем нивоу бар два оваква возила за Завод. Она располажу најсавременијом опремом, какву нема ни један Завод за хитну помоћ у Србији, по последњим светским стандардима. То значи да грађанима Новог Сада пружамо могућност да буду збринути на најбољи могући начин. Град Нови Сад има стабилан буџет који се пажљиво планира и зато Завод никада неће остати ускраћен за подршку било које врсте - рекао је Срђан Кружевић.

Директор Завода др Богдан Живановић се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу и заменику градоначелника Срђану Кружевићу, као и Градској управи за здравство на великој посвећености и суштинском схватању проблематике рада Завода за хитну медицинску помоћ.

- Град Нови Сад заједно са нама покушава да реши сваки изазов пред којим се нађемо, а све у циљу заједничке бриге о суграђанима. Наша возила годишње пређу много километара, чак преко милион и седам стотина хиљада, јер радимо 365 дана у години 24 часа. Није само циљ што пре доћи до пацијента, већ је поента и у опреми за њихово адекватно збрињавање. До краја године ће нам Град набавити и један професионални дефибрилатор вредности око два милиона динара, као и десет аутоматских екстерних дефибрилатора, које ћемо ставити у санитетска возила – рекао је др Богдан Живановић.

Нови Сад, 9. јул 2019. године