Читај ми

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ШКОЛЕ У ШКОЛСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је свечаности поводом доделе признања школама које су оствариле најбоље резултате на спортским такмичењима, у школској 2012/2013. години.

- Веома сам поносан што су Основна школа "Петефи Шандор" и Гимназија "Јован Јовановић Змај" најуспешније, и то не само у нашем граду, већ и у држави. То показује да се вредан рад ученика и професора вреднује. Надам се да ће им ова признања бити додатан подстицај да наставе да раде и да се такмиче, а Град Нови Сад ће наставити да их подржава  - изјавио је Предраг Свилар и додао да је од доброг резултата још важнија чињеница да школски спорт негује праве вредности и развија како заједништво, тако и индивидуалне вештине.

Додела признања најуспешнијим школама у спортским такмичењима се ове године организује по 12. пут. Савез за школски спорт Града Новог Сада сагледава резултате 36 основних и 22 средње школе. Рангира се сваки успех у школском спорту екипно и појединачно, на општинском, окружном, међуокружном и републичком нивоу што школама доноси одређени број бодова. Према овим критеријумима у  2013. години, у категорији основних школа најуспешнија је школа "Петефи Шандор", на другом месту је школа "Ђура Јакшић", а на трећем "Милош Црњански". У категорији средњих школа за најбољу проглашена је Гимназија "Јован Јовановић Змај", на другом месту је Гимназија "Исидора Секулић", а трећепласирана је Средња школа "Светозар Милетић".

Нови Сад, 5. новембар 2013. године