Читај ми

ДОДАТНИМ ОБРАЗОВАЊЕМ ДО ВЕЋЕ ЗАПОШЉИВОСТИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за привреду Марко Наранчић примили су у свечаној сали Градске куће полазнике који су успешно завршили компјутерски курс Business Master 1, а у оквиру мере ''Додатне обуке и образовање'' Акционог плана запошљавања Града Новог Сада за 2011. годину, који је реализовала Управа за привреду у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

- Наш циљ је да обезбедимо додатна знања за незапослене како би лакше нашли посао у својој струци. Ко не улаже у себе не може очекивати напредак. Мислим да су овим учинили још један корак на личном усавршавању и надам се да ће и то допринети њиховом запошљавању, односно професионалном напредовању – нагласио је градоначелник Павличић и честитао свим полазницима који су успешно завршили обуку.

Обуком је било обухваћено 200 полазника, првенствено жена, а након завршетка полазницима је издат ECDL Start Certifikate као доказ о оспособљености за наведени комјутерски курс. Како се компјутерски курс састојао од четири модула, око 80 полазника је положило сва четири, око 90 полазника је положило један до три модула, док око 30 полазника није изашло на завршни испит па тако нису стекли право на сертификат.

Основни циљ реализације ове мере је да се повећа запошљивост, прилагођавањем знања и вештина незапослених особа захтевима послодаваца.

Нови Сад, 8. децембар 2011. године