Читај ми

ДЕО ДРЖАВНОГ ПУТА У ЗОНИ НОВОГ САДА ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са председником Скупштине Града Новог Сада Синишом Севићем присуствовао је пуштању у саобраћај дела државног пута ИА реда број 1 (аутопут Е-75) у зони града Новог Сада. Обиласку су присуствовали и министар саобраћаја у Влади Републике Србије Александар Антић, бивши министар саобраћаја Милутин Мркоњић, в.д. генералног директора ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак, као и извођачи радова.

- За Нови Сад је веома битан завршетак ове деонице ауто-пута у дужини од 3,7 km и упућујемо велику захвалност Министарству саобраћаја и ЈП „Путеви Србије“ на квалитетно урађеном пројекту. Ово је велики знак за Нови Сад да крене са развојем дела града који треба индустријски покренути како би се многи инвеститори, који су купили парцеле а нису кренили са инвестирањем и изградњом објеката, активирали и створили нову пословну зону града. То ће значити развој привредне градске зоне, нове инвестиције и отварање радних места. Значајно је и то што сада имамо комплетиран ауто-пут од Новог Сада до Суботице, односно што су створени услови да се транзитни саобраћај одвија у пуном профилу ауто-пута на деоници државна граница Хоргош-Нови Сад – рекао је градоначелник Милош Вучевић и истакао да очекује подршку Министарства саобраћаја у вези са изласком Булевара Европе на ауто-пут, за чији је завршетак изградње Град Нови Сад обезбедио средстава.

Министар саобраћаја у Влади Републике Србије Александар Антић захвалио се свима који су учествовали у радовима на завршетку те деонице и најавио да ће у наредном периоду Министарство саобраћаја више сарађивати са локалним самоуправама како би се остварио заједнички приступ у решавању великих инфраструктурних пројеката.

Нови Сад, 4. септембар 2013. године