Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ФРАНЦУСКЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски заједно је са шефом Канцеларије за локални економски развој проф. др Маријаном Дукић-Мијатовић и шефом Кабинета градоначелника Новог Сада Александром Петровићем примио у Градској кући привредно-политичку делегацију из француске регије Вал д'Оаз која је у посети Србији.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић је поздравио госте из Француске и нагласио да ће се, осим успостављања политичких контаката између  Новог Сада и регије Вал д'Оаз, на састанцима разменити и привредни контакти између српских и француских компанија, непосредно, као и преко агенција, односно удружења привредника.

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски истакао је да је ово трећа посета Развојне агенције из француске регије Вал д'Оаз која има основну функцију да повезује француске компаније са компанијама широм света.

- Ми ових дана представљамо гостима из Француске наш град и компаније које у њему послују. Тим поводом  јуче смо одржали неколико састанака и то у Слободној царинској зони, Луци Нови Сад, као и у компанији Стилос група. Данас ћемо након састанка у Градској кући обићи Регионалну привредну комору, Универзитет у Новом Саду и неколико новосадских предузећа. Надам се да ће ова посета француске делегације бити  успешна за даљу сарадњу између наших и француских компанија – рекао је мр Горан Сечујски.

Делегацију коју предводи градоначелник града Ангјен ле Бен господин Филип Суер чине представници великих француских компанија као и представници департмана Вал д' Оаз.

- Циљ нам је да успоставимо пријатељске и пословне односе са Градом Новим Садом и да се упознамо са његовим привредним потенцијалима. Разматраћемо све реалне могућности за инвестициона улагања, а свакако ћемо наставити да продубљујемо историјско пријатељство које постоји између Србије и Француске – рекао је Филип Суер.

Шеф Канцеларије за локални економски развој проф. др Маријана Дукић-Мијатовић je на данашњем састанку у Градској кући гостима из Француске представила Грaд Нoви Сaд кao срeдину сa пoвoљним пoслoвним oкружeњeм у којој се прeдaнo рaди нa спрoвoђeњу jeднoг oд приритeтних циљeвa, a тo je рaзвoj приврeдe и стварање стaбилнoг oкружeња зa привлaчeњe пoтeнциjaлних инвeститoрa.

Нови Сад, 4. мај 2016. године