Читај ми

ДЕЧИЈЕ СТВАРАЛАШТВО НА ПОЗОРИШНИМ ДАСКАМА

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић отворио је у Културном центру Града Новог Сада позоришни маратон ''Дођи да глумимо'' који се одржава у оквиру манифестације ''Дечја недеља''. На програму ће бити приказано 12 кратких представа ученика из новосадских школа које су припремали са својим наставницима.

- Многа деца иду у позориште и гледају представе у којима играју велики, прави глумци, или на концерте на којима наступају професионални музичари, али све то нема толику вредност као представе у којима деца сама играју, певају и глуме. То је прави начин ангажовања деце и надам се да ће се овакве активности одвијати у континуитету, јер је изузетно важно деци пружити прилику да баве лепим стварима и да то покажу другима - изјавио је Радомир Дабетић.

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић је том приликом подсетио на акцију Градске управе за образовање захваљујући којој ученици новосадских основних и средњих школа имају прилику да иду бесплатно у позориште и гледају представе које обрађују школске лектире.

- До сада је 4 500 ученика основних и средњих школа гледало представе "Јазавац пред судом" и "Ујка Вања", а наш план је да сви новосадски ђаци бар једном годишње, на овај начин посете позориште. Надам се да ће се у овај пројекат укључити и музеји и галерије, како би деци приближили програме који постоје у Новом Саду, а које они нажалост не посећују - истакао је Дабетић.

На Позоришном маратону "Дођи да глумимо", који се одржава по први пут, представиће се 120 деце из основних школа "Прва војвођанска бригада", "Душан Радовић", "Иво Лола Рибар" и "Жарко Зрењанин". Организатори су изразили жељу да овај програм постане традиционалан и да добије такмичарски карактер.

Нови Сад, 11. октобар 2013. године