Читај ми

„ДАНИ ЛУКЕ КОНСТАНЦА“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за саобраћај Немања Вукчевић присуствовао је манифестацији „Дани Луке Констанца у Новом Саду“ која се седми пут одржава у региону, а трећи пут у Новом Саду. Лука Констанца је један од главних центара за дистрибуцију роба који опслужује регион Централне и Источне Европе и последњих година сврстава се међу првих десет Европских лука по оствареном промету роба.

-Сарадња Луке Нови Сад и Луке Констанца већ постоји, а ми треба да је „отежамо“ колико год можемо, али само у тонама превезеног терета. Поред тога што је Лука Нови Сад знатно мања од Луке Констанца, која је четврта по величини у Европи, ипак имамо чиме да се поносимо, а то је годишњи претовар робе од милијарду и двестотине тона, што је за њен капацитет више него успешно - рекао је том приликом члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић.

Циљ ове манифестације јесте промоција Луке Констанца и остваривање сарадње са српским компанијама. Ова манифестација је прилика за ту луку  да се упозна са својим српским партнерима и развије обострано корисна партнерства. Кроз организацију догађаја "Дани Луке Констанца" у Новом Саду, Административна управа Луке Констанца жели да омогући директне састанке између постојећих и потенцијалних румунских и српских пословних партнера, пружајући на тај начин подршку свим заинтересованим странама за проширење посла преко Луке Констанца.

Нови Сад, 26. септембар  2013. године