Читај ми

"ДАНИ ЛУКЕ КОНСТАНЦА" У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за саобраћај Синиша Бубњевић присуствовао је манифестацији "Дани луке Констанца" која је ове године одржана Новом Саду. Циљ манифестације, која је већ постала традиционална у региону, је да промовише "Луку Констанца" и оствари одговарајуће начине сарадње са српским компанијама. Делегацију Административне управе ове луке предводио је Андреј Аурелијан Попа генерални директор, а овом скупу су присуствовали и представници компанија које послују у оквиру Луке Констанца.

-Изузетна ми је част и задовољство што могу да поздравим учеснике манифестације која се први пут одржава у Новом Саду. Лука Констанца је морска трговачка лука светског значаја а последњих година се сврстава међу првих десет европских лука по оствареном промету роба. Нови Сад има своју луку која ће захваљујући сарадњи са луком Констанца и размени искустава у пословању функционисати још боље- рекао је том приликом Синиша Бубњевић.

Лука Констанца представља значајан фактор за развој регионалне сарадње и може да има важну улогу у привлачењу инвестиција у Србију, пошто се налази на раскрсници комерцијалних путева који повезују тржишта земаља Средње и Источне Европе које немају излаз на море.

Нови Сад, 22. септембар 2011. године