Читај ми

ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА КУЛТУРУ ПОСЕТИО ''СТРИП ВИКЕНД''

Петнаесто издање ''Новосадског стрип викенда'', у организацији Студентског културног центра Нови Сад, ове године одржава се у обновљеном програмском простору, односно у Фабрици у Креативном дистрикту.

Фестивал је окупио неке од најзначајнијих регионалних и домаћих стрип аутора, а за посетиоце су уприличене изложбе, промоције нових издања, берза стрипова, као и берза плоча и ЦД-ова. Одржавање манифестације подржао је Град Нови Сад, а данас је ''Новосадски стрип викенд'' посетио члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Одавно се већ на стрип не гледа само као на разбибригу и забаву, већ се посматра као врста уметности. Стрип свакако заслужује пажњу, јер окупира пре свега младе људе, многим великим уметницима управо је стрип био инспирација да створе врхунска дела, и зато Град поздравља разноликост у културном животу која дозвољава свима да се стваралачки изразе. Студентски културни центар увек је промовисао авангардне програме, алтернативне садржаје и важно је да и та циљна група уметника и поштовалаца има простор у којем може да делује. Драго ми је што Фабрика данас изгледа овако добро и што већ живи пуним плућима, а Град ће завршти велики подухват да простор Кинеске четврти у потпуности прерасте у Креативни дистрикт за креативце и уметнике – истакао је Далибор Рожић.

Директор Студентског културног центра Нови Сад Обрад Шкрбић захвалио се Граду Новом Саду на подршци коју пружа Фестивалу који се, како је рекао, одржава на задовољство колекционара и љубитеља не само стрипа, већ и музике.

- Трудимо се да негујемо и промовишемо уметност стрипа, као и друге видове уметности, јер управо то је наша мисија – да допринесемо разноврсности културног садржаја нашег града и унапредимо културну понуду, с посебним акцентом на промоцију и афирмисање младих талената – закључио је Обрад Шкрбић.

Нови Сад, 11. септембар 2021. године