Читај ми

БЕЗБЕДНОСТ МЛАДИХ У САОБРАЋАЈУ

Члан Градског већа за саобраћај Синиша Бубњевић и члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић присуствовали су завршници пројекта “Семафоризација” који реализује Центар за промоцију безбедности саобраћаја уз финансијску подршку Канцеларије за младе Градске управе за спорт и омладину Новог Сада. Ученици завршних разреда Средње економске школе „Светозар Милетић“, Гимназије „Лаза Костић“, Гимназије „Светозар Марковић“ и Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“ учествовали су у квизу о познавању саобраћајних прописа.

- Захваљујући волонтерима из Центра за промоцију безбедности који се баве унапређењем безбедности саобраћаја кроз научна и стручна истраживања, промотивне активности, едукацију и стручно усавршавање, данас присусвујемо завршном такмичењу најуспешнијих представника средњих школа. Циљ овог пројекта је враћање часова о безбедности и познавања саобраћаја у наставу основних и средњих школа као што је то некада било – рекао је члан Градског већа за саобраћај Синиша Бубњевић.

Непознавање саобраћајних прописа један је од водећих узрока страдања у саобраћају, нарочито када је реч о популацији младих возача, а важно је напоменути да је саобраћајно васпитање занемарљиво мало заступљено у школском градиву. Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић надовезао се на ту тему рекавши да ће Градска управа за спорт и омладину подржати сваку врсту едукације која подразумева упознавање младих људи са стварима од великог значаја као што је безбедност у саобраћају.

Пројекат “Семафоризација” има за циљ повећање безбедности младих у саобраћају, кроз едукацију и тестирањe, што ће омогућити развијање свести о значају поштовања саобраћајних прописа код ученика завршних разреда средњих школа. Пројекат су подржали и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Новог Сада и ЈКП „Паркинг сервис“. Организација окупља стручњаке из области безбедности саобраћаја, медија, невладиног сектора и осталих институција које се између осталог баве превентивним активностима у области саобраћаја.

Нови Сад, 15. децембар 2011. године