Читај ми

БЕЗБЕДНОСТ ЈЕ ОСНОВНО ЉУДСКО ПРАВО

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић присуствовао је манифестацији "Безбедност је основно људско право" која је одржана у Високој школи струковних студија за образовање васпитача. Манифестацију организује Национални центар за превенцију повреда и промоцију безбедности поводом Међународног дана људских права, Светског дана деце, дана борбе против насиља над женама, Светског дана инвалида, Светског дана волонтера и двадесетогодишњице пројекта СЗО Безбедна заједница.
- У свету постоји 268 Безбедних заједница, на свим континентима. Град Нови Сад је 158. Безбедна заједница у свету а 2. у Војводини, Србији и региону. То је велика част али и обавеза да непрекидно радимо на спречавању негативних појава у друштву и да доприносимо стварању здраве и сигурне атмосфере у нашем граду - изјавио је Заменик градоначелника Новог Сада Зоран Мандић.
Град Нови Сад је проглашен Безбедном заједницом 23. јуна 2009. године када је потписан уговор између представника колаборативног центра Светске здравствене организације за промоцију безбедних заједница Каролинска института из Штокхолма и Града Новог Сада.

Нови Сад, 9. децембар 2011. године