Читај ми

БЕСПЛАТНО ПАРКИРАЊЕ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ НА СВИМ ПАРКИНГ МЕСТИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА

Министарство за рад и социјална питања Републике Србије покренуло је иницијативу за издавање стандардизованих и заштићених паркинг карата за особе са инвалидитетом који ће бити јединствене и важиће на територији целе Републике Србије почев од 2012. године. Особе са инвалидитетом моћи да их користе и у другим градовима, а не само на подручју Града Новог Сада као што је то било сада.

Министарство је прописало изглед паркинг картице и доставило их на попуњавање предузећима које се баве паркирањем на територији Републике Србије. Новина је да паркинг картица важи искључиво на означеним паркинг местима за особе са инвалидитетом и да картица садржи фотографију особе са именом и презименом.

По препоруци градоначелника Града Новог Сада Игора Павличића, ЈКП „Паркинг сервис“ је у сарадњи са Градском управом за дечју и социјалну заштиту, донело одлуку да све особе са инвалидитетом могу и даље, као и до сада, бесплатно да се паркирају и на другим паркинг местима, а не само на посебно обележеним местима за паркирање особа са ивалидитетом.

Услове за издавање паркинг карата за особе са инвалидитетом прописује Градска управа за дечју и социјалну заштиту.

Нови Сад, 6. фебруар 2012. године