Читај ми

БЕСЕДНИШТВО У НОВОСАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовао је такмичењу у беседништву ученика војвођанских средњих школа које је одржано под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање и Градске управе за образовање, а спроведено у организацији Гимназије Светозар Марковић из Новог Сада. Такмичаре је оцењивао стручни жири у саставу проф. др Сретен Петровић, редовни професор Филолошког факултета у Београду, доц. др Софија Кошничар, доцент на филозофском факултету Новом Саду и Весна Ждрња професор на Академији уметности у Новом Саду.

- Драго ми је што је сваке године у порасту број средњих школа из целе Војводине које су заинтересоване за учешће на овом такмичењу. Број пријављених кандидата говори о томе да је мотив инспиративан и потврђује да у нашем окружењу има много талентованих младих људи који желе на један другачији начин да изразе своја размишљања, понуде своју визију и да се у лепој реторичкој дисциплини као што је говорништво боре својим квалитетима и вредностима за што виши пласман на овом традиционалном такмичењу - изјавио је Милан Ђукић.

На такмичењу су учествовале гимназије и средње школе из Новог Сада, Сомбора, Зрењанина, Суботице, Панчева, Врбаса, Бачке Тополе, Сремских Карловаца и Титела. На тој јединственој манифестацији из области реторике и беседништва у покрајини, ученици су се надметали у две дисциплине - говори на тему "Човек је мера свих ствари“ и extempore - импровизовани говори који се пишу на задате појмове непосредно пре почетка такмичења.

Нови Сад, 24. фебруар 2011. године