Читај ми

БАЛЕТСКИ АНСАМБЛ ИЗ АУСТРИЈЕ У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић примио је у Градској кући чланове балетског ансамбла „Европа балет“ из Сант Пелтена у Аустрији на челу са уметничким директором Михаелом Фихтенбаумом и кореографом Ренатом Цанелом, и том приликом пожелео им је срдачну добродошлицу.

Ансамбл „Европа балет“ први пут гостује у Србији и тим поводом ће на сцени Српског народног позоришта вечерас, 8. новембра у 20.00 часова, извести балетску представу „Волфганг Амадеус“ која говори о животу и делу великог композитора и музичког генија из Салцбурга.

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић захвалио се члановима ансамбла на посети и изразио задовољство због њиховог наступа у Српском народном позоришту. Он је истакао да је сарадња са „Европа балетом“ веома значајна, како за Град Нови Сад, тако и за Балет СНП, који ове сезоне обележава 70 година од оснивања.

Уметнички директор „Европа балета“ Михаел Фихтенбаум је издвојио Град Нови Сад као један од ретких градова који негује традицију балета и препознаје значај балетске уметности и рекао да је то један од разлога због чега је заслужено понео титулу Европске престонице културе.

Нови Сад, 8. новембар  2019. године