Читај ми

АМБАСАДОР НЕМАЧКЕ У ПРВОЈ ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у куртоазну посету новоименованог амбасадора Немачке Њ.Е. Томаса Шиба.

Пожелевши амбасадору успешан дипломатски мандат у Србији, градоначелник Вучевић је изразио задовољство због сарадње коју Нови Сад има са градовима у Немачкој, посебно са побратимским Дортмундом и градом Улмом пре свега, преко Дунавске стратегије.

Он је такође упознао амбасадора о међусобној повезаности градова две земље кроз пројекте Европска престоница културе 2021, и Омладинска престоница Европе 2019, те похвалио подршку, смернице и савете које је Нови Сад добио од Дортмунда на путу ка кандидатури за те две престижне титуле.

Градоначелник је као пример добре сарадње две земље, истакао пословање немачке компаније „Континентал“ која запошљава велики број људи у ИТ сектору, и изразио наду да ће и друге компаније из те земље препознати добру инвестициону климу Новог Сада.

Aмбaсaдoр Шиба, кoмe je oвo првa звaничнa пoсeтa Нoвoм Сaду, зaхвaлиo се нa гoстoпримству и изразио спремност да се настави са неговањем постојећих веза као и успостављање нових партнерстава и облика сарадње. Он је током састанка истакао да Србија у процесу интеграција у Европску унију увек може рачунати на Немачку као на поузданог и поштеног партнера.   

Након што је упутио честитке Граду на освојеној престижној титули Европска престоница културе 2021, амбасадор Шиба је рекао да је најважније наставити досадашњу успешну сарадњу Новог Сада и немачких градова, интезивирати је, а како је рекао, амбасада ће пружити подршку у оквиру својих могућности.

Нови Сад, 7. новембар 2018. године