Читај ми

13. МЕЂУНАРОДНИ ЈУНИОРСКИ ОТВОРЕНИ ТУРНИР У ТЕНИСУ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, учествовао је на данашњој конференцији за новинаре поводом 13. Међународног јуниорског отвореног првенства у тенису које ће у Новом Саду бити одржано од 12. до 17.септембра 2011. године на теренима Сајмишта. Новинарима су се обратили и директор турнира Михајло Кнези и тенисер тениског клуба Нови Сад Марко Тодоровић као једини Новосађанин који учествује на главном турниру.

- Велико ми је задовољство што се највећи тениски турнир у земљи за јуниоре одржава у Новом Саду. И ове године град је пружио пуну подршку турниру и обезбедио нашим младим тенисерима могућност да добију значајне бодове за одигравање других светских турнира – рекао је градоначелник Игор Павличић и додао да је овај турнир значајан јер препознаје и промовише праве вредности, младе спортисте и здрав начин живота.

Директор турнира Михајло Кнези нагласио је да је организација оваквог турнира веома захтевна и тешка па је самим тим и већи значај што је Град Нови Сад као покровитељ стао иза овакве манифестације, чиме је омогућено да наши играчи добију директне улазнице за овај изузетно јак турнир на којем учествује преко 130 играча из 34 земље света, са четири континента.
- Овај турнир је био одскочна даска за наше играче који су данас у свету тениса заступљени у великом броју, и сада он потврђује да смо заиста тениска велесила јер су ове године први носиоци и код дечака и код девојчица тенисери из Србије – рекао је директор турнира Михајло Кнези.

Млади тенисер ТК Нови Сад Марко Тодоровић изразио је задовољство што му је омогућено да као једини Новосађанин овај пут игра у главном жребу турнира светских размера у свом граду и самим тим направи велики корак ка светском тенису и приближи се великанима овог спорта.

Нови Сад, 7. септембар 2011. године